Bestaande klant?

Vervaldatum van contactlenzen

De houdbaarheidsdatum staat vermeld op de verpakking van de contactlenzen, waarin je de blisterverpakking kunt openen en de contactlenzen gedurende de aangegeven periode kunt dragen.

Hebben contactlenzen een vervaldatum?

Ja, zoals bij elk ander product dat we kopen, hebben ook contactlenzen een vervaldatum.

Waar kan ik de houdbaarheid van de lenzen zien?

Deze informatie staat op de blisterverpakking met de contactlenzen, maar je kunt de houdbaarheidsdatum ook terugvinden op de verpakking.

Definitie van “blister”
Blisterverpakking is een term voor verschillende soorten voorgevormde kunststofverpakkingen die worden gebruikt voor kleine consumptiegoederen, levensmiddelen en voor farmaceutische producten. Het primaire onderdeel van een blisterverpakking is een holte of zakje gemaakt van een vormbaar web, meestal een gethermoformeerde kunststof. Deze heeft meestal een achterkant van karton of een dekselseal van aluminiumfolie of kunststof. Een blisterverpakking die op zichzelf vouwt, wordt vaak een clamshell genoemd.

De houdbaarheidsdatum wordt meestal op twee manieren geschreven:

  • Met de afkorting EXP
  • Met behulp van het zandloperteken, bijv. ⌛ 2026/01

Hoe lang kan je een open verpakking van contactlenzen gebruiken?

Zodra je de blisterverpakking hebt geopend, moet je de contactlens binnen de door de fabrikant aangegeven tijd gebruiken.

Gebruik van contactlenzen op basis van hun specificaties:

  • Daglenzen: Draag de lenzen als ze eenmaal open zijn en gooi ze bij het uitnemen weg.
  • Weeklenzen: Eenmaal geopend kunnen ze twee weken worden gebruikt (14 dagen), tenzij jouw opticien anders heeft voorgeschreven. Wekelijkse lenzen moeten worden bewaard in een lenzenvloeistof wanneer ze niet worden gebruikt.
  • Maandlenzen: Eenmaal geopend kunnen ze een maand lang gebruikt worden, tenzij jouw opticien anders heeft voorgeschreven. Maandlenzen moeten worden bewaard in een lenzenvloeistof wanneer ze niet worden gebruikt.

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden