5 brillentrends voor dames in 2021/2022

Brillen trends

Vandaag de dag is er geen ander prominent accessoire dat je persoonlijkheid, je gevoel voor mode en de highlights van je gezicht beter kan accentueren dan brillen.

Er zijn echter talloze trendy brillen. Dus laten we eens kijken naar de briltrends die in 2021 en 2022 fashionable zijn.

Op zoek naar zonnebrillen trends? Bekijk ze hier!


De topseller: Metalen brillen

Wat dacht je van een combinatie van student en hipster dit jaar? Hoe je jezelf ook noemt, brillen met een metaal montuur zijn al de rage in deze jaren. Er zijn echter grote verschillen in kleuren en vormen. Kies uit de vele opties van bijvoorbeeld ronde, gouden, aviator of cat-eye metalen brillen.

Bekijk alle metalen brillen

Trend alert: Randloze en half-randloze brillen

Met brillen zonder rand of semi randloze brillen staan kwaliteit en elegantie hoog in het vaandel. Door het montuur weg te laten en gebruik te maken van extreem dunne monturen, brengen de brillenmerken een oude, maar vertrouwde vormgeving opnieuw tot leven. Ongeacht wat jouw gezichtsvorm is en wat voor kleren je dit jaar draagt, een randloze en half-omrande bril sluit perfect aan bij jouw wensen en past uitstekend bij elke outfit.

Shop alle randloze en semi-randloze brillen

NEW: Doorzichtig montuur bril

Een brillentrend die bijna niemand dit jaar kan weerstaan is de transparante bril.

Verschillende merken bieden dit type frame dit jaar aan, wat een subtiel en elegant tintje aan je outfit toevoegt. Als je het liever subtiel hebt, draag dan een rechthoekig transparant frame, bijvoorbeeld met Michael Kors of durf een transparant cat-eye montuur met een vleugje goud te proberen van Marc Jacobs.

Bekijk alle transparante brillen

De eyecatchers: oversized, geometrisch en tortoiseshell

Net zoals de zonnebrillen trends, zijn de brillen trends van dit jaar eye-catching met opvallende kleuren en vormen. Drie designs zijn het meest populair: oversized, geometrisch en schildpaddenschildpad. DIT zijn de belangrijkste brillentrends van 2021 en 2022, en je mag in ieder geval niet besparen op stijl en op lef. Want – the bigger, the better!

Oversized brillen, ook wel statement brillen genoemd, worden meestal aangeboden in een trendy cat-eye vorm, in gekke kleuren of met een groot frame. Populaire geometrische vormen zijn dit jaar zeshoekig of achthoekig en worden vooral gewaardeerd in goud, zilver en zwart. We hoeven niet veel te vertellen over het welbekende schildpadpatroon, dat in elke kleur een hit is, niet alleen in het originele bruin. Wat dacht je van een zwarte schildpadpatroon of neutrale kleuren zoals wit of nude?

En niet te vergeten: Brillen zonder sterkte

Een bril hoeft niet persé sterkte te hebben. Het is gebruikelijk om een bril te dragen als een modestatement – met heldere glazen. Welk brillenontwerp je dit jaar ook kiest, bestel het gewoon zonder sterkte!

Wil je weten hoe je een nepbril kunt kopen die een van de bovenstaande trends volgt? Kies dan gewoon een bril in onze shop, en selecteer als glazen de ‚Computer glazen zonder sterkte – met anti-reflectie coating‘. Waarom een computerbril en een anti-reflectie coating? Omdat onze glazen zijn ontworpen om je extra comfort en bescherming te bieden tegen schadelijk blauw scherm licht van beeldschermen.

Bekijk alle computerbrillen voor dames

Op Lentiamo vind je honderden trendy brillen! Nog niet zeker over jouw bril? Bekijk ze hier allemaal en vind jouw favoriet?

Alle trendy brillen