Bestaande klant?

Weet je hoe je de juiste sportzonnebril kiest?

Hoe kies je de juiste zonnebril voor sport

Voor topsporters is het duidelijk: sportbrillen moeten verstelbaar zijn, een aerodynamische vorm hebben, 100% optische correctie bieden, een geavanceerd anticondens systeem hebben en misschien zelfs een fotochrome afwerking.

Maar wat als je oefent voor je plezier? Zijn er zonnebrillen waarmee je kunt joggen, skiën, fietsen, bergbeklimmen of wandelen? Het antwoord is ja. Hieronder vind je enkele tips over hoe het juiste type te kiezen.

Volg het motto "Veiligheid eerst".

Stevigheid, duurzaamheid, functionaliteit. Dit zijn de drie belangrijkste kwaliteiten waarop u zich moet richten. De bril moet schokbestendig zijn, mag niet van uw neus glijden of vallen. In geval van schade mag hij geen gevaar opleveren voor uw ogen.

Kunststof monturen zijn beter dan metalen, want die kunnen uw ogen of gezicht pijn doen als ze breken. Kunststof (polycarbonaat) moet ook worden gebruikt voor lenzen – in tegenstelling tot glas is het splintervrij, wat betekent dat er geen scherpe stukken zijn die uw gezichtsvermogen kunnen beschadigen.

Vergeet de bescherming tegen UV-straling niet

Misschien houdt u van fietsen in de zomer en van skiën of snowboarden in de winter. Of misschien gaat u liever wandelen en golfen. Wat u ook doet, deze activiteiten hebben één ding gemeen – ze houden je buiten in de zon. Wanneer u een zonnebril kiest voor uw favoriete sport, moet u erop letten dat hij u beschermt tegen UV-straling. UV-stralen zijn niet alleen in de zomer gevaarlijk, ze kunnen ook in de herfst of winter het gezichtsvermogen aanzienlijk beschadigen - grijze luchten zijn geen belemmering voor UV-straling.

In de bergen in de winter beschermt een zonnebril met een voldoende hoog UV-filter uw ogen ook tegen straling die wordt weerkaatst door sneeuw of ijzige oppervlakken. Een zonnebril is het perfecte accessoire voor de piste, langlaufen en schaatsen.

Kies een zonnebril met UV400 label - een dergelijke bescherming kan stralen met een golflengte tot 400 nanometer tegenhouden en garandeert 100% bescherming tegen alle UV-straling.

Onze tips voor sportzonnebrillen?

Zonnebrillen van Oakley aen Arnette voldoen aan alle eisen en ze bieden ook geweldige ontwerpen. We hebben versies voor iedereen, zelfs voor dragers van contactlenzen.

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten