Bestaande klant?

Harry Potter brillen trend alert: fun facts en shoptips

/

Geschreven door Maria Chiara Tarsia op 15. 02. 2021

Door de grote populariteit van de Harry Potter boeken- en filmserie is het geen verrassing dat zijn iconische bril een grote hit werd onder de miljoenen fans over de hele wereld.

Benieuwd waarom de beroemde tovenaar überhaupt een bril droeg en waar je een Harry Potter bril kunt kopen? Lees dan verder!

Kon Harry Potter zijn zicht niet herstellen met magie? Misschien, maar…

In alle zeven boeken en acht films draagt Harry Potter een bril met een metalen frame en ronde glazen – dat geschiedenis schreef.. Ten tijde van de eerste publicatie was een held met een bril echter bepaald niet gebruikelijk en een zeer welkome afwisseling voor fans van het fantasy genre.

Op school had Harry niemand. Iedereen wist dat Dudley's bende een hekel had aan die rare Harry Potter in zijn flodderige oude kleren en kapotte bril, en niemand was het graag oneens met Dudley's bende.

„Harry Potter and the Sorcerer’s Stone“

Volgens auteur J.K. Rowling was de keuze om het hoofdpersonage een bril te geven gemaakt om een positieve boodschap te sturen naar kinderen met een visuele beperking: als je favoriete held een bril draagt, dan verandert de perceptie en wordt het dragen ervan iets „cools“.

En zo kwamen brillen met een rond montuur in de mode.

Zijn Harry Potter brillen hip?

Tot een paar jaar geleden werden brillen met een klein en rond montuur als absoluut niet modieus beschouwd en werden ze alleen gedragen door „nerds“ en John Lennon-fans. Nu worden ze beschouwd als een cool accessoire. Een verandering die heel goed kan passen in de zogeheette geek-chic fashion trend.

Kijk maar eens naar de ronde Harry Potter-brillen op Lentiamo en oordeel zelf!

Waar kan ik een Harry Potter bril op sterkte kopen?

Je vindt honderden brillen van hoge kwaliteit hier op Lentiamo! Bekijk hieronder onze Harry Potter stijl brillen.

Kies jouw favoriete montuur en pas het aan met de gewenste glazen en coating. Verzending is altijd gratis!

Op zoek naar Harry Potter brillen zonder sterkte?

Of je nu op zoek bent naar een Harry Potter bril om een mode statement te maken of om je ogen te beschermen tegen het licht van digitale schermen, mis deze ronde computerbrillen niet. Ze lijken op de iconische bril gedragen door onze favoriete Gryffindor.

Op zoek naar meer? Alle op Lentiamo verkrijgbare brillen op sterkte kunnen in onze optiekruimte op maat gemaakt worden als computerbril!

Wie zou er een Harry Potter bril moeten dragen?

Harry Potter draagt een montuur dat doet denken aan de jaren '60, met een delicaat ontwerp en ronde glazen. Ze zijn ook bekend als teashades.

Ze passen vooral bij mensen met een vierkant gezicht omdat ze de hardheid van de vormen contrasteren en de hoekigheid verzachten.

Een Harry Potter bril past ook goed bij ovale gezichten, die immers elk type montuur prachtig staan.

Harry Potter leesbril trend
Harry Potter brillen: waar vind je ze

Ze zijn ook ideaal om een Harry Potter cosplay compleet te maken. In feite is een klein rond brilletje essentieel om je te verkleden als 's werelds beroemdste tovenaar – samen met een bliksemschichtvormig litteken dat je creëert met een beetje make-up.

Leuke weetjes over de bril van Harry Potter

En niet te vergeten, een paar leuke weetjes voor onze Potterheads:

Is het je ooit opgevallen dat Harry Potter de enige leerling op Zweinsteins Hogeschool voor Toverkunst is die een bril draagt? Er is maar één ander persoon die een visueel hulpmiddel draagt, en dat is Moaning Myrtle… maar zij is een geest.

Deze stijlkeuze werd gemaakt om te benadrukken dat Harry anders is en dat hij „de uitverkorene“ is..

Tot slot, weet je hoeveel brillen Daniel Radcliffe droeg tijdens de opnames van de films? Maar liefst 160 stuks!

Ben jij een Harry Potter fan?

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten