Bestaande klant?

4 duurzame zonnebril merken die je moet kennen

Geschreven door Lentiamo op 25. 05. 2021

Duurzame mode krijgt veel aandacht. Of het nu gaat om een T-shirt, jasje, broek, schoenen, ondergoed of zwemkleding - de meest uiteenlopende merken bieden hun kleding nu aan van gerecycleerde en hernieuwbare materialen, waardoor ons eco-hart sneller gaat kloppen.

En terecht. De gekte van fast fashion moet stoppen, dat vinden niet alleen wetenschappers en klimaatactivisten, maar ook consumenten.

Maar als we milieuvriendelijk willen zijn, laten we het dan goed doen! Dit betekent dat niet alleen onze kleding, maar ook onze accessoires duurzaam moeten worden gemaakt. Kijk daarom eens naar de topmerken van zonnebrillen die duurzaamheid echt serieus nemen!

Wat is duurzame mode?

Mode van duurzame productie betekent in de eerste plaats één ding: een nieuwe manier van kleding produceren. Mens noch dier mogen daarbij schade ondervinden.

Bovendien wil duurzame mode de eeuwige productie van stoffen en kunststoffen tegengaan door materialen te hergebruiken of ze te produceren uit recycleerbare grondstoffen. Dit is te danken aan de gedrevenheid van veel merken die duurzame, klimaatneutrale materialen willen gebruiken in het kader van de opwarming van de aarde en de vernietiging van het milieu.

De mate waarin duurzame mode wordt geproduceerd, geleverd en op de markt gebracht, hangt af van het product. Veel merken bieden nu kleding aan die is gemaakt van gerecyclede stoffen, anderen vertrouwen op milieuvriendelijke natuurlijke vezels zoals biologisch katoen, hennep of cellulose.

Van welke materialen zijn duurzame zonnebrillen gemaakt?

Eco-friendly, duurzame zonnebrillen moeten net zo licht, duurzaam en krasbestendig zijn als hun niet-duurzame tegenhangers. Daarom moeten de monturen worden gemaakt van materialen die vergelijkbaar zijn met die van "normale" brillen. Lees hieronder welke materialen dit zijn.

Leer meer over drie specifieke technologieën die worden gebruikt bij de productie van duurzame zonnebrillen.

  • Econyl: Econyl wordt volledig gemaakt van scheepsafval en stortafval, zoals industrieel plastic, textielresten van kledingfabrikanten, oude tapijten, enz. Het biedt dus een echt alternatief voor de productie van nieuwe kunststoffen.
  • Hexetate: Hexetaat, de grondstof van celluloseacetaat, wordt gemaakt van een innovatieve, gepatenteerde acrylaathars. Acetaat is een kunstmatige vezel die is afgeleid van cellulose. De gezuiverde cellulose wordt gewonnen uit houtpulp. Hexetaat is dus een recycleerbaar, bijzonder milieuvriendelijk materiaal.
  • Gerecycled plastic: Het Bio-Based concept, dat met succes wordt toegepast door het merk Meller, is een milieuvriendelijk alternatief voor alle reguliere materialen voor zonnebrillen, omdat het gebruik van niet-duurzame kunststoffen wordt teruggedrongen. De monturen zijn gemaakt van 45% natuurlijke materialen, wat het gebruik van fossiele grondstoffen en de uitstoot van koolstof vermindert.


duurzame zonnebrillen materialen

Welke merken hebben duurzame zonnebrillen?

Er zijn nu verschillende merken en labels die duurzame zonnebrillen produceren. Bij Lentiamo kun je kiezen tussen modieuze designerbrillen en trendy streetwear zonnebrillen. Ongeacht je smaak, je gezichtsvorm en je budget. Bekijk ze hier:

Meller Bio-Based zonnebrillen

De monturen van Meller's Bio-Based zonnebrillen worden geproduceerd met een technologie die een milieuvriendelijker alternatief biedt voor de gebruikelijke montuurmaterialen. De zonnebrillen met het 'Bio'-label zijn voornamelijk gemaakt van natuurlijke materialen die een kleinere ecologische voetafdruk hebben dan conventionele zonnebrillen en zijn daarom duurzamer voor het milieu. Zonnebrillen zonder het "Bio"-label worden gemaakt van gerecycleerde kunststoffen, waardoor hernieuwbare en niet-hernieuwbare hulpbronnen worden gespaard.

Shop Meller Bio-Based zonnebrillen

Polaroid zonnebrillen

Net als de monturen van de Meller Bio-Based collectie, zijn ook veel zonnebrillen van het Italiaanse merk Polaroid gemaakt van gerecyclede en hernieuwbare materialen. Ook hier worden meer klimaatvriendelijke alternatieven gebruikt: de verschillende modellen worden gemaakt van natuurlijke materialen of gerecycled plastic. Dit spaart effectief hulpbronnen en vermindert de uitstoot van koolstofdioxide.

Shop Polaroid zonnebrillen

Tommy Jeans zonnebrillen

De monturen van Tommy Jeans zonnebrillen zijn gemaakt van Econyl, een gerecycled nylon dat wordt gemaakt van afgedankte visnetten, synthetische stoffen en ander plastic afval. Het milieuvriendelijke materiaal Econyl heeft een bijzonder positief effect op het milieu. Omdat het meerdere malen kan worden vernieuwd, worden energie en natuurlijke grondstoffen bespaard.

Shop Tommy Jeans zonnebrillen

Levi's zonnebrillen

Veel monturen van zonnebrillen van het iconische merk Levi's zijn gemaakt van Hexetate, een kunsthars dat lichtgewicht, flexibele, duurzame en recyclebare monturen produceert. Hexetaat is dus een duurzaam materiaal dat de productie van bijzonder stabiele monturen mogelijk maakt. De grondstof van celluloseacetaat is een soort vezel. Het is geen fossiele kunststof.

Shop Levi's zonnebrillen

Op zoek naar een duurzame zonnebril?

Bestel vele eco-friendly, duurzame zonnebrillen op Lentiamo! Gratis bezorging.

Bekijk alle duurzame zonnebrillen

Mis het belangrijke nieuws niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Opmerkingen

    Geen opmerkingen

    *Verplichte velden

    Best verkochte producten